Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Massimo Bottura kaže da u restoranu ima listu čekanja s 332 tisuće ljudi

bottura

Chef Osterie Francescane Massimo Bottura, na eventu Barolo Barbaresco World Opening u New Yorku otkrio je nevjerojatnu informaciju. Njegov restoran u Modeni, koji ima tri Michelinove zvjezdice i dvaput je proglašavan najboljim na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, ima listu čekanja na kojoj je 332 tisuće ljudi.

Kada bi se to preračunalo po uobičajenom vremenu dobivanja rezervacija u najboljim restoranima na svijetu, ispalo bi da se na stol kod Botture treba čekati nekoliko godina. U praksi, kako znamo, i najteže rezervacije je moguće dobiti za nekoliko mjeseci donosno za manje od godinu dana, ali Botturina brojka je svejedno impresivna. “U Osteriji radi 80 ljudi koji se brinu za 30 gostiju, dok 332 tisuće ljudi čeka da ih pozovemo kad budemo imali mjesta za njih. Naš trenutni meni možda je i najvažniji u našoj povijesti,” rekao je Bottura. U svom se govoru dotakao inspiracija za novi meni, potrebe za pojednostavljenjem u visokoj kuhinji, novih projekata, svojih pučkih kuhinja, pa i Pape Franje, ali podatak o listi čekanja zasjenio je sve druge teme.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.