Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro je postao jedan od najpouzdanijih restorana u Zagrebu

el-toro-empanadas

Subotom oko podneva ili jedan, prije nego počnu prijenosi engleskog i španjolskog nogometnog prvenstva, volimo svratiti  u El Toro u Šubićevoj. Pa smo u El Toru ručali i danas, par sati prije Barcelonine utakmice. El Toro se otvorio prije tri godine, kao kombinacija latino restorana, steakhousea i noćnog kluba.

U početku je, razumljivo, lutao i posrtao, da bi unatrag godinu dana, postao jedan od najpouzdanijih restorana u Zagrebu. Skoro sve što naručite u El Toru dobro je do odlično: chef Mario Mihelj dokazao je da je ozbiljan profesionalac.

Danas smo ručali izvrsnu , gustu, jako aromatiziranu juhu od rajčice, a zatim empanade  s govedinom. Empanade, punjeni jastučići od tijesta, jedan su od popularnijih latinoameričkih street food formata, koji je u Zagreb, vjerovali ili ne, došao još 1985,. godine, kad se Phoenix u Jurišićevoj iz kineskog pretvorio u argentinski restoran.

Miheljeve su empanade hrskave, slasne, s jakim mesnim okusom i ponešto preblagim umakom, koji smo pojačali El Torovim kućnim ljutim sosom. Jedina pogreška na meniju jest ljetna salata: u ovo doba godine zaista nema smisla na jelovniku držati nešto, što se zove ljetna salata.

Vinska lista je korektna do zanimljiva, s dobrim izborom vina na čaše; Nerica, Toljev Black, Galićev Sauvignon, Kaikenov Malbec Ultra. Lista pjenušaca i dalje je, nažalost, prilično dosadna. Posluga je definitivno iznad zagrebačkog prosjeka, a ambijent  jedan od najciviliziranijih u gradu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.