Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Magnus Nilsson je novi direktor MAD Akademije

nilsson

Nakon što je zauvijek zatvorio svoj revolucionarni restoran Fäviken, švedski chef Magnus Nilsson preuzeo je MAD Akademiju. MAD je projekt koji je 2011. pokrenuo chef Nome Rene Redzepi. Interdisciplinarni MAD okuplja tristotinjak chefova, restoratera, znanstvenika, novinara i drugih profesionalaca, koji zajednički traže rješenja najvažnijih problema budućnosti hrane. Rezultati i nove rasprave prezentiraju svake godine na MAD kongresu u Kopenhagenu.

U devet godina MAD je postao jedna od najvažnijih platformi u gastronomiji. Njihovi programi, publikacije i mediji distribuiraju se u cijelom svijetu, a edukativni video materijali imaju milijunsku gledanost. “Oduševljenosti što nam se podružio chef, lider i mislilac Magnusova kalibra,” izjavila je izvršna direktorica MAD-a Melina Shannon-DiPietro, “Magnus je bio chef i pokretačka snaga Favikena, međunarodno priznatog restorana. Kao direktor Akademije moći će podijeliti svoje iskustvo i uvide s MAD zajednicom i nadgledati programe i razvoj projekta.”

Kad je objavio da zatvara Fäviken, Magnus Nilsson je rekao da se godinu ili dvije želi odmoriti od posla, ali još važnije, uzeti si vremena za razmišljanje, kako bi pronašao “stimulativni način života” koji će mu omogućiti da istodobno aktivno radi i uči. “Želim mijenjati stvari, velike i male, ali drugačije nego što sam to činio u restoranu,” objasnio je. Kaže da si je obećao da će odbiti svaku ponudu koja ga bude skretala s tog puta, koliko god lukrativna bila. To je i činio, dok se nije pojavila ponuda iz MAD-a.

“Nekako mi se prikrala i provukla se kroz moj zid sazdan od hvala-ne-bih,” izjavio je Nilsson za Mad Feed portal. MAD Akademija fokusirana je na aktualne i buduće potrebe restoranske industrije. “MAD mijenja naš prehrambeni sustav dajući chefovima i restoraterima vještine, zajednicu, vrijeme i prostor da pokrenu stvarne i održive promjene u restoranima, u svojim zajednicama i širom svijeta,” stoji u manifestu Akademije.

Kao iskusni restorater i čovjek koji je svojim radom uvodio upravo one promjene i vrijednosti na koje je usmjeren MAD, Nilsson, koji je zadnjih nekoliko godina neformalni savjetnik Akademije, čini se kao idealan direktor. “Kad sam upoznala Magnusa zapanjilo me njegovo iskustvo, intelekt i entuzijazam prema idejama Akademije, kao i njegova posvećenost rješavanju najizazovnijih problema industrije,” rekla je Shannon-DiPietro.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.