Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Finale izbora za Chefa godine: drugo mjesto osvojio je Rudolf Štefan sa 118 bodova

chef-godine-2019-stefan

Poslije dvije uzastopne i pobjede, vlasnik i chef Pelegrinija ove je godine osvojio drugo mjestu u našem trećem izboru za Chefa godine, u kojem glasaju profesionalci iz restoranske industrije.

Rudolf Štefan svakako je najvažniji hrvatski chef i restorater u proteklom desetljeću. Gospodin Štefan artikulirao je novi rukopis dalmatinske kuhinje. Prije Štefana, dalmatinska moderna visoka kuhinja doista nije postojala. Jednako je značajan i Štefanov pokretački doprinos stvaranju institucija bez kojih se uopće ne može govoriti o održivoj suvremenoj restoranskoj industriji. Rudi Štefan izmislio je Chef’s Stage, najvažniju restoransku manifestaciju u Hrvatskoj, koja uz vrhunske strane i domaće kuhare okuplja važne proizvođače i distributere hrane, kao i proizvođače i uvoznike profesionalne opreme.

Gospodin Štefan pokrenuo je i zakladu Budi Foodie, koja omogućuje školovanje mladih hrvatskih chefova u najboljim stranim obrazovnim ustanovama, što je preduvjet za daljnji razvoj hrvatski gastronomije i turizma. Doprinos Rudolfa Štefana, chefa s Michelinovom zvjezdicom hrvatskoj restoranskoj i turističkoj industriji, zaista je nemjerljiv.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.