Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina
zmajska2019

Izbor za Chefa godine bliži se kraju: četvrti je Deni Srdoč s 82 boda

chef-godine-2019-srdoc

Deni Srdoč vjerojatno je chef koji je najviše napredovao u protekloj godini. Prvo je Draga di Lovrana, restoran u kojem je Srdoč glavni chef, dobio Michelinovu zvjezdicu, zatim je Srdoč postao prvi hrvatski predstavnik na S.Pellegrino Young Chef, svjetskom prvenstvu za mlade kuhare.

Deni Srdoč ambiciozan je i pozitivno tvrdoglav mladi čovjek s Krka, koji je karijeru počeo u otočkoj konobi svoga rođaka, da bi prilično brzo napredovao do chefa ozbiljnog renomea među kolegama. Glavna je značajka Srdočeva kuhanja iznimna sklonost lokalnom gastronomskom terroiru. Tu se, dakle, ne radi samo o lokalnim i sezonskim sastojcima, nego o vrlo dobrom poznavanju lokalnih kulinarskih tradicija, i još boljem smislu za njihovu reinterpretaciju kroz jezik moderne gastronomije.

Druga važna Srdočeva stilska značajka jest sklonost baš fizički lijepim prezentacijama koje, međutim, ni u jednom trenutku ne prelaze u kič. Treće, gospodin Srdoč jako je nadaren za slaganje delikatnih okusa: on vas neće impresionirati presnažnim i agresivnim jelima, nego vrlo sofisticiranim građenjem okusa i tekstura. Deni Srdoč spada među tri ili četiri hrvatska mlađa chefa koji mogu kuhati na visokoj međunarodnoj razini.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Izbor za Chefa godine bliži se kraju: četvrti je Deni Srdoč s 82 boda

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min