Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliko finale izbora za Restoran godine: peta je Draga di Lovrana sa 78 bodova

restoran-godine-2019-draga-di-lovrana

Došli smo do završnog dijela ovogodišnjeg izbora za Restoran godine. Zanimljivo je da se među pet najboljih hrvatskih restorana plasirao samo jedan koji nema Michelinovu zvjezdicu, što govori o tome da hrvatski restoranski profesionalci, koji glasaju u našem izboru za Restoran godine, itekako poštuju Michelinove kriterije.

Peto mjesto osvojila je Draga di Lovrana, koja je lani dobila zvjezdicu. Draga di Lovrana nalazi se na fantastičnoj lokaciji na obroncima Učke s pogledom na more. Njen chef Deni Srdoč jedan je od kuhara koji su obilježili 2019. godinu u hrvatskoj gastronomiji. Ne samo zbog zvjezdice, nego i zbog vrlo profesionalnog nastupa na polufinalu svjetskog prvenstva S.Pellegrino Young Chefs ovoga listopada u Milanu.

Teleća jetra s lovranskim trešnjama

U Dragi di Lovrana jeli smo par tjedana poslije objavljivanja vijesti o zvjezdici. Svi su tanjuri bili vizualno impresivni, a nekoliko jela i danas pamtimo, prije svega repove škampa s konkaseom od rajčica, koji pokazuju Srdočevu tehničku sofisticiranost (škampi su premazani reduciranim temeljcem od škampa) i raviol punjen kopunom koji svjedoči o Srdočevim intencijama da rustikalna jela pretvara u visoku kuhinju.

Deni Srdoč u velikoj je formi. Mislimo da je riječ o chefu koji može još dramatično napredovati. A Draga di Lovrana svakako zaslužuje mjesto u grupi nekoliko najboljih hrvatskih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.