Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Odbrojavanje za izbor Restorana godine: ManO2 osvojio je deveto mjesto s 48 bodova

restoran-godine-mano

Po našem je mišljenju ManO2 jedan od pet najboljih restorana u Hrvatskoj. ManO2 spaja vrlo modernu kuhinju chefa Hrvoja Kroflina, s izvrsnom vinskom listom Marka Rundeka i jednim od najelegantnijih restoranskih prostora u Zagrebu. ManO2 nije dobio više glasova u izboru za Restoran godine Kulta Plave Kamenice vjerojatno zato što je riječ o relativno starom restoranskom brandu koji se uvijek odlikovao odličnim mesom i još boljom ribom, ali sve do nedavno nije imao jasnu gastronomsku definiciju.

Chef Hrvoje Kroflin, koji u restoranima Mano radi dulje od deset godina, tek je ovog proljeća zaista dobio priliku baviti se visokom kuhinjom. Početkom listopada u Manu2 probali smo, među ostalim, jelo koje se zvalo Pet tekstura rajčica, i koje spada među najuspješnija sezonska jela koja smo ove godine kušali u Hrvatskoj.

Chef Kroflin unatrag godinu dana uspješno radi na spajanju jakih okusa i mirisa roštilja s plemenitim sastojcima bliskim lokalnoj kuhinji. ManO2 izvrstan je restoran, koji sigurno kandidira za Michelinovu zvjezdicu.

U ovogodišnjem izboru za Restoran godine sudjelovalo je 35 profesionalaca s domaće gastro scene: riječ je o kuharima, voditeljima restorana, vlasnicima i novinarima. Svatko je mogao glasati za pet restorana, s kojima nije povezan. Prvo mjesto donosi deset bodova, drugo osam, treće šest, četvrto četiri, a peto dva boda.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.