Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

7 zagrebačkih lokala u kojima možete dobro jesti do 60 kuna

salsa-g

Zagreb nema puno jeftinih mjesta s dobrom hranom. U većini zalogajnica kuha se neprofesionalno, nemarno i nemaštovito. Stoga nije bilo lako izdvojiti više od nekoliko lokala koje možemo preporučiti, u kojima se može solidno jesti do 60 kuna, a da nije riječ o lancima, koje u ovakvim listama uvijek zaobilazimo.

Na listi nema ni famoznog Bistroa Vukušić, koji nudi niz solidnih jela za četrdesetak kuna, ali koji istodobno drži oboritu ribu i žive škampe, pa ga ne možemo svrstati među budget restorane. Evo liste najprihvatljivijih  zagrebačkih lokala u jojima se može jesti do 60 kuna.

1. Lari & Penati, Petrinjska

lari-penati-bistro-restoran-zagreb-pasteta

Lari & Penati rubni je slučaj jer se cijene više njihovih jela kreću oko 60 ili par kuna više. No, niz jela košta manje, a konstantno visoka kvaliteta juha, salata, sendviča i valjda najjeftinijih foie gras u Zagrebu čine Lari & Penati izvrsnom vrijednošću za novac. Lari & Penati prerastao je u važnu instituciju zagrebačke restoranske scene.

2. Khaos Thai, Iblerov trg

khaos-g

Khaos Thai nudi najuzbudljivije okuse u Zagrebu, kad je riječ o uličnoj hrani. Ovaj tajlandski kiosk ima, nažalost, strateški problem. Meso je prilično nekvalitetno, no kuhanje je toliko autentično da im brojni gosti opraštaju koše proteine.

3. Šalša, Kostelska

salsa-piletina

Šalšini kuhari već godina pripremaju hranu koja je neobično ambiciozna za format zalogajnice. Prije više od godinu dana ondje smo, među ostalim, ručali mesne okruglice dostojne korektnog talijanskog restorana. Cijene dnevnih jela i dalje ne prelaze 44 kune. Popodne i navečer Šalša peče svježe pripremljene burgere za 39 kuna.

4. Tvornica pljeskavica Kosta, Savska

tvornica-pljeskavica-kosta-sopska-salata

TPK je najbolja roštiljarna u Zagrebu. U TPK meso za pljeskavice i ćevape i dalje se mijesi ručno, zapečeni grah najslasniji je u gradu, salate su uzorno svježe, no izbor pića je prilično katastrofalan.

5. Heritage, Petrinjska

heritage-tripadvisor

Ovaj minijaturni lokal i dućan nudi civilizirane sendviče i plate od boljih domačih sastojaka. Zanimljivo je da je Heritage godinama držao prvo mjesto na Trip Advisorovoj listi najboljiih zagrebačkih restorana.

6. Budweiser, Heinzelova i Adžijina

budweiser

Budweiser svakodnevno hrani tisuće Zagrepčana. Roštilj je solidan, salate preobilne i svježe, a daleko najbolje Budweiserovo jelo, biftek, cijenom, naravno, izlazi daleko izvan okvira ove liste. No, biftek se u Budweiseru vrlo rijetko naručuje. Promet ove uspješne pivnice bazira se na dnevnim jelima i roštilju.

7. Plavi 9, Zvonimirova

Plavi 9 važna je društvena ustanova istočnog Zagreba. U Plavom 9 brojni Zagrepčani obilno ručaju za tridesetak kuna. Hrana je svježe pripremljena, a konobari ljubazni i brzi kao da rade u puno skupljem restoranu

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.