Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemački Asia Krupuk čips od rakova jedan je od najzabavnijih snackova koji se mogu kupiti u našim dućanima

asia-krupuk-cips

Krupuk je indonezijska riječ za krekere s rakovima. Kad šećete Kutom ili Pa Tongom, u malim lokalnim trgovinama gotovo da ne možete izbjeći milijun vrsta hrskavih snackova koji se baziraju na morskoj hrani: od sušenih i fermentiranih hobotnica i malih kozica, do bezbroj krekera i čipseva.
Jedan od popularnijih žanrova na indonezijskom se jeziku zove krupuk. Riječ je o hrskavim fetama koje izgledaju kao čips, ali su bitno deblje. Krupuk se proizvodi od brašna, ulja, soli i mesa rakova (plus puno aditiva).

Krupuk jako podsjeća na ono što su nam hrvatski kineski restorani prodavali pod imenom čips od jastoga. Krupuk i slični snackovi već se dulje vrijeme mogu nabaviti u Hrvatskoj, ali donedavno samo u azijskim trgovinama, kojih je u Hrvatskoj nažalost vrlo malo.

XOX je njemačka kompanija specijalizirana za proizvodnju grickalica, a njihov smo Asia Krupuk ovih dana kupili u Mulleru. XOX Asia Krupuk jako je zabavan snack, napravljen od brašna tapioke, s neobično prepoznatljivim okusom kozica, ali malo premastan.

Obavezno biste ga trebali umakati u neki dip: mi smo na brzinu improvizirali gusti hladni umak od ketchupa, Tabasco Habañera , Göllesova balsamica od jabuke, umaka od soje i worcestera, što je prilično dobro funkcioniralo.
Asia Krupuk, koji košta 16 kuna za 100 grama, jedan je od originalnijih snackova koji se mogu kupiti u širokoj distribuciji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.