Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Direktor koji je udvostručio vrijednost McDonald’sa dobio je otkaz zbog veze sa zaposlenicom

mcdonalds-direktor

Britanac Steve Easterbrook u je četiri godine kao generalni direktor McDonald’sa udvotručio vrijednost dionice kompanije i nadgledao strateške promjene koje su američkom lancu omogućile da ostane relevantan i dominira tržištem uslijed silnih promjena na tržištu hrane.

U kompaniju je došao 1993. i u međuvremenu kratko radio u lancima Wagamama i Pizza Express. Sada je dobio otkaz, točnije upravni odbor mu je naredio da da ostavku, zbog konsenzualne veze sa zaposlenicom. Easterbrook je kolege o odlasku obavijetio u cirkularnom mailu.

Javnost se čudi ovako drastičnoj kazni za konsenzualnu vezu odraslih, ali u McDonald’su kažu da politika kompanije izričito zabranjuje romantične veze menadžera i zaposlenika, te da njihova odluka o Easterbrooku “donesena nakon temeljite istrage” nema nikakve veze s financijskim rezultatima. Detalje o otpremnini objavit će za nekoliko dana. Novi generalni direktor McDonald’sa bit će Chris Kempczinski, dosadašnji direktor američkog dijela lanca.  

“Naša odgovornost nije samo posluživati izvrsnu hranu, nego tu hranu i proizvoditi odgovorno i obogađivati zajednice u kojima radimo,” rekao je Kempczinski

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.