Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marino Karinja pobjednik je Badelovog Sax-Vigor natjecanja barmena. Ide na Athens Bar Show

badel-sax-koktel

Ukoliko vam je do sada promaklo, Badel 1862, jedan od najstarijih domaćih proizvođača alkoholnih pića, intenzivno radi na obnovi i unaprijeđenju svog portfelja, pa su tako prije ljeta ove godine izbacili potpuno nove inačice Sax gina i Vigor votke. Osim redizajnirane ambalaže i tržišne komunikacije u Badelu su ovaj put posegnuli i za dubljim promjenama. 

Nove sirovine i unaprijeđenje tehnologije proizvodnje rezultirali su proizvodima koji su iznimno pogodni za miksologiju, ali i za korištenje u miješanim pićima – pogotovo ako uzmemo u obzir citrusne i bobičaste ekstenzije obaju brendova (Sax Citrus i Pink, te Vigor Citrus i Wild Berry). Globalni trendovi govore da su okusne ekstenzije gina i votke zaslužne za gotovo 45% rasta kategorija, a sudeći po tome kako su ovi Badelovi proizvodi kod nas prihvaćeni, ni Hrvatska nije daleko.

Strategija približavanja miksologiji jasna je i iz načina predstavljanja ovih pića barmenima. Naime, tridesetak odabranih sretnika iz barova iz cijele Hrvatske prije službenog lansiranja novih proizvoda dobilo je priliku za blind tasting istih, a nakon ljeta i za mini koktel natjecanje. Najbolji koktel po izboru predstavnice marketinga kompanije Nensi Pejić Dragović, brand ambasadora Badela, Maria Majcena i jednog od najboljih domaćih barmena Karla Ferenčaka (Noel) donio je autoru nagradno putovanje na Athens Bar Show koji se održava kroz nekoliko dana. Pobjednik natjecanja je riječki splićanin Marino Karinja, a pobjedio je karboniziranim pićem na bazi Sax Pink gina čiji recept vam donosimo u nastavku:

POBJEDNIČKI KOKTEL

Berries & Bubbles

barmen Marino Karinja

25ml Sax Pink

15ml Martini Riserva Speciale Rubino

15ml shrub (sirup) od maline i balsamičnog octa

10ml sok od limuna

60ml Martini Rose pjenušac

Ohlađenu čašu za pjenušac s jedne strane navlažiti Marie Brizard Anisette likerom te posipati prahom od maline. Sve sastojke osim pjenušca ohladiti i gazirati u soda sifonu sa dvije Co2 patrone. Bazu i pjenušac uliti u jednakim količinama te aromatizirati Marie Brizard Anisette sprejem.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.