Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vina Laguna dobila su dva zlata na važnom talijanskom ocjenjivanju merlota i cabernet sauvignona

laguna-medalje

Na petnaestom izdanju međunarodnog natjecanja Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme na kojemu se ocjenjuju kupaže merlota i cabernet sauvignona, Vina Laguna osvojila su dvije zlatne medalje, za Festigiju Castello iz 2016. i Festigiju Merlot iz 2016.-

Natjecanje Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme nastalo je 2004. u Bergamu, inspirirano serijom malih konferencija koje su se tamo održavale na temu bordoških kupaža u lokalnom vinarstvu. Enolog Sergio Cantoni predložio je da se rasprava nastavi, proširi i institucionalizira u međunarodno ocjenjivanje koje bi okupilo vinare iz vih zemalja u kojima se uzgajaju merlot i cabernet sauvignon i u kojima se proizvode vina od te dvije velike sorte. Danas je to natjecanje važan trodnevni događaj koji se odvija pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV).

Najbolje ocijenjena na ovogodišnjem natjecanju su vina Austrijanaca Aloisa i Martina Gangla. Njihov Cabernet Sauvignon Rosé Auslese 2016. iz Burgenlanda dobio je 93,6 od maksimalnih 100 bodova. Odmah iza obitelji Gangl koja je osvojila Veliku zlatnu medalju, plasirala se srpska vinarija Aleksandrović s Regent Reserveom 2015. koji je dobio 91,4 bod, i tikveški Chateau Kamnik s 90 bodova za Heritage 2016. Festigia Castello dobio je 88,67 bodova za Festigiju Castello i 88,6 bodova za Festigiju Merlot 2016.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.