Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bivša slastičarka The Fat Ducka tužila je Hestona Blumenthala zbog ozljeda od ‘robotskih zadataka’

heston-blumenthal

Slavni britanski chef Heston Blumenthal na sudu je zbog 200 tisuća funti odštete koje od njega traži njegova bivša zaposlenica. Irska slastičarka Sharon Anderson u Blumenthalovu The Fat Ducku, jednom od najboljih restorana na svijetu, radila je od lipnja 2014. Do studenog 2015.

U tužbi kaže da je zbog iscrpljujućih smjena i repetitivnih pokreta tamo zaradila teške ozljede ručnog zgloba, prenosi Independent. Opisuje uobičajene robotske poslove u vrhunskim restoranima: modeliranje tisuća minijaturnih igraćih karata od čokolade, stavlanje 400 malih slatkiša pincetama u vrećice, pravljenje stotina gumenih bombona od whiskyja i vina.

Dvadesetosmogodišnja slastičarka izjavila je da je u The Fat Ducku morala izvršavati zadatke “prebrzo, u iscrpljujućim intervalima i repetitivno”, od čega je prvo postala anksiozna i depresivna, a onda, kako kaže, zaradila i kronične ozljede zbog kojih sada ne može raditi punim kapacitetom. The Fat Duck nije priznao nikakvu odgovornost za slastičarkine ozljede. Na sudu su tvrdili da je gospođica Anderson radila slastičarski posao tipičan za fine dining restorane.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.