Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pobjednik regionalnog polufinala S.Pellegrino Young Chefa talijanski je chef Alessandro Bergamo

spyc2019-polufinale

U milanskom Muzeju znanosti i tehnologije u ponedjeljak navečer održano je proglašenje pobjednika polufinalnog natjecanja S.Pellegrino Young Chef, za najboljeg mladog kuhara na svijetu.

Pobijedio je talijanski kuhar Alessandro Bergamo, koji radi u restoranskoj grupi Carla Cracca, slavnog talijanskog chefa koji se također pojavio na proglašenju kako bi podržao svog sous chefa,

a i tri preostale nagrade osvojili su talijanski natjecatelji. O pobjedniku i nagradama odlučivao je sedmeročlani žiri u kojem su četiri suca bili talijanski chefovi

Sama činjenica da Deni Srdoč nije ušao u finale ovog važnog globalnog natjecanja, premda je na današnjoj prezentaciji kojoj smo prisustvovali ostavio zaista odličan dojam, ne umanjuje značaj njegova sudjelovanja u regionalnom polufinalu. Naime, ovo je prvi put da je Hrvatska ušla u program jedne od najvažnijih gastronomskih smotri na svijetu. S vremenom će novi hrvatski  kandidati imati nešto lakši posao da razbiju predrasude prema našoj (i ne samo našoj)  gastronomiji, koje su se manifestirale kroz odluku žirija da sve nagrade dobiju talijanski natjecatelji.

Važno je da idući hrvatski kandidati na SP Young Chefu budu jednako ozbiljni, profesionalni i originalni kao Deni Srdoč, jedini kuhar s Michelinovom zvjezdicom u regionalnom polufinalu ovog natjecanja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.