Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OAZA JOYFUL KITCHEN U Radićevoj se otvorio veganski i neprofitni restoran s cijenama od 20 do 36 kuna

oaza-g

Oaza Joyful Kitchen, nedavno otvoren lokal u donjem dijelu Radićeve na broju 9, posve je netipičan za zagrebački restoranski biznis. Prvo, udruga Oaza koja je vlasnik Oaza Joyful Kitchena, tvrdi da će svu dobit od restorana ulagati u edukaciju mladih ljudi. Drugo, riječ je o veganskom restoranu brze hrane, koji “potiče i odražava zdrav način života.” Budući da u Zagrebu ima vrlo malo veganskih i vegetarijanskih  restorana, Oaza se može pokazati zanimljivim i korisnim  dodatkom gradskoj restoranskoj sceni.

Oaza zasad nudi vegetarijanske burgere, wrapove, sendviče, salate, juhe i variva, po rekordno popularnim cijenama od 20 do 36 kuna. Prostor je velik, ugodan i namješten isključivo prirodnim ili recikliranim materijalima. Interesantno ja da u Oazi radi čak 14 ljudi, što je blizu broja zaposlenih u neusporedivo kompliciranijim restoranskim pogonima  poput Plavog podruma ili Carpaccia.

Oaza će proći ili pasti na kvaliteti hrane. Sama ideologija, koliko god može biti simpatična, nije dovoljna za dugoročniji uspjeh bilo kojeg restoranskog projekta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.