Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JOŠ JEDNA VIJEST IZ GRADA U pasažu iličkog Nebodera otvara se Subway, najveći fast food lanac na svijetu

subway

Na vratima bivše poslovnice RBA banke u prolazu Nebodera na početku Ilice ovih se dana pojavio logo Subwaya, golemog američkog lanca sendvič barova. Subway, s više od 44 tisuće lokala po cijelom svijetu, uvjerljivo je najjači globalni lanac brze hrane. Usporedbe radi, McDonald’s ima oko trideset tisuća prodajnih mjesta. 

Subway se prvi put pojavio u Hrvatskoj početkom 2000-tih.Posao međutim nije krenuo dobro, pa je franšiza propala do 2007. uz dosta glasina o mutnim poslovima (pričalo se da je netko pokupio novac s računa i nestao). Vratili su se 2017, ali se jedini zagrebački Subway otvorio u Arena Centru, tako da Subway ispod Nebodera označava povratak brenda u sam grad, izvan shopping centara. 

Subway je svojedobno stekao afirmaciju sloganom Složite sami svoj sendvič, koji je omogućavao kupcima da zaista kreiraju sadržaj onog što jedu. Danas je Subway jedan od brojnih sterilnih lanaca brze hrane, ali bitno uspješniji od konkurencije. Prizemlje Nebodera u Ilici već je cijelu vječnost utočište zagrebačkog fast fooda, što je i normalno s obzirom na megaprometnu lokaciju.

Ondje se, primjerice, još prije pola stoljeća prodavao prvi zagrebački hot dog, da bi ga naslijedio Hamby, prvi zagrebački hamburger. Stoga je dolazak Subwaya u Neboderov pasaž sasvim logičan potez.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.