Druga u nizu ovogodišnjih specijalnih večera u zagrebačkom restoranu Hanami, bit će posvećena venecuelanskoj i japanskoj kuhinji. Četveroručni fusion Hanamijeva chefa Motohiko Mochizukija i najomiljenijeg hrvatskog latino glazbenika Ricarda Luquea odvijat će se 18. listopada, u pet sljedova od kojih će Luque kuhati dva venecuelanska, Moto dva japanska, a desert će pripremati zajedno.
Na venecuelanskom dijelu menija bit će cachapa od mladog kukuruza sirom i asado negro, tipično jelo iz Caracasa koje se poslužuje s rižom, plantanom ili avokadom. Na japanskom dijelu menija su sushi i Black Cod.”Cilj ovakvih večera je spajanje okusa i druženje ljudi koji vole južnoameričku i japansku kuhinju,” rekao nam je osnivač Hanamija Igor Čimbur.
Hanami, koji je krajem prošle godine otvoren u Baltazarovom dvorištu na Novoj vesi, počeo je kao dark horse zagrebačke restoranske scene, bez velike pompe, ali s dobrim konceptom, profesionalnom izvedbom i dosta rada na ponudi i komunikaciji, u manje od godinu dana uvrstio se u među najpouzadnije restorane u gradu. Večera koja se održava u idući petak naslanja se na Hanamijevu ideju fusiona, samo s jačim iskorakom u južnoameričku kuhinju. Rezervacije su otvorene.
HANAMI
Nova Ves 4, Zagreb
Petak, 18.listopada 2019.
VENECUELANSKO-JAPANSKA VEČERA
Chef Motohiko Mochizuki i Ricardo Luque
Rezervacije: +385 99 3484 007
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.