Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Whisky Leaksu kušali smo Kavalan Solist Vinho Barrique s 57.1 posto alkohola. Apsolutno je genijalan

kavalan-solist

U petak je u zagrebačkom hotelu Palace počeo Whisky Leaks, izložba vrhunskih i rijetkih whiskya, koju organizira šef Finih stvari, legendarni zagrebački barmen Zlatko Ivkić. U Palaceovu podrumu ovog se vikenda može probati zaista niz sjajnih whiskya, od onih iz portfolia Finih stvari, do Ardbega i Glenmorangieja, koje distribuira Miva.

Mi smo u petak u rano popodne imali sreću kušati Kavalanov Solist Vinho Barrique s plavom etiketom i 57,1 posto alkohola. Kavalan je tajvanska destilerija malt ehiskya koja je na više svjetskih natjecanja pobijedila škotske i japanske rivale. Solist je prestižna Kavalanova serija, koja se puni u niz verzija, zavisno o vrsti drveta u kojem je whisky odležavao.

Solist Vinho Barrique dozrijevao je u vinskoj bačvi, koja je još jednom lagano paljena prije no što je u nju utočen whisky. Riječ je o jednom od najfascinantnijih whiskya koje smo pili unatrag puno godina, kako zbog ekspresivnog bouqueta crvenih suhih citrusa pomiješanih s medom i kardamomom, tako i zbog vrlo guste , ali neljepljive teksture .

Načelno opakih 57 posto alkohola nimalo ne peče, jer je Solist Vinho Barrique perfektno izbalansiran. U subotnjem programu Whisky Leaksa održat će se više vrijednih radionica, od kojih posebno ističemo Old and Rare, koju će voditi renomirani škotski stručnjak Agnus McRaild.

Danas je u Palaceu, u povodu otvaranja Whisky Leaks, instalirana velika vitrina s puno poželjnih boca prestižnih whiskyja , uključujući i raritetni Port Ellen. Sve se te boce uredno toče u Palaceovu Whisky Baru.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.