Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pobjednik Tennessee Callinga Eric Tinca bio je glavna zvijezda velikog regionalnog summita barmena u Poreču

jack-eric-tinca-pletes

Valamarova je Villa Polesini u Poreču, krajem rujna ugostila šaroliko društvo ljubitelja finih destilata. Brown Forman je na jednom mjestu okupio 75 ljudi iz regije, većinom barmena i nešto djelatnika industrije alkoholnih pića. Regija je u ovom slučaju značila nešto šire od onoga što inače znači na ovim prostorima, pa su se uz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Crnu Goru i BiH pojavili i predstavnici Albanije i Kosova.

Glavni povod okupljanja ove respektabilne ekipe na genijalnoj lokaciji bilo je predavanje koje je održao Mađar Eric Tinca – jedan od pobjednika trećeg izdanja Tennessee Callinga, najtecanja kojeg u Velikoj Britaniji organizira Jack Daniel’s u suradnji sa kultnom alkoholnom publikacijom Difford’s Guide. Tinca je podjelio svoja iskustva sa natjecanja, pričao o londonskom Satan’s Whiskers baru iz kojeg dolazi, ali i o iskustvu posjete Lynchburgu i privatnoj degustaciji s master destilerom Jeffom Arnetom.

jack-daniels-barmeni
jack-svi-barmeni

Osim njega, polaznici su mogli čuti i Brown Formanovog Hrvata Filipa Pleteša, a nakon prezentacija organizirane su interaktivne igre u kojima je glavna zvijezda bio Jack Daniel’s. Tako su mješoviti timovi prošli osam različitih zadataka koji su između ostalog uključivali prepoznavanje vrste ugljena, raspoznavanje različitih Jack Daniel’s edicija, ali i pogađanje pjesama Franka Sinatre čije ime nosi jedna od Jack Daniel’s boca. Dan je završen američkim BBQ partijem na kojem su barmeni mogli kreirati koktele za svoj savršeni pairing sa posluženim mesom.

jack-porec-bbq

Ovo je, kako nam se čini, dosad najveće regionalno okupljanje barmena pod organizacijom jednog branda, ali i hvale vrijedan korak u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao regionalnog lidera u svim stvarima vezanih uz industriju alkoholnih pića.

Vedran Gulin je utemeljitelj Cocktail Weeka Zagreb i koncepta Wino&Ino

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.