Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Hvaru je otvoren hotel Palace Elisabeth. Lokalni mediji pišu da soba košta 1500 eura. Na Booking.comu košta 2520 kuna

palace-elisabeth

U gradu Hvaru prošlog je tjedna otvoren luksuzni hotel Palace Elisabeth. Riječ je o prvom pravom hvarskom five star hotelu, što svakako treba pozdraviti. Palace Elisabeth smješten je u samom srcu Hvara, u pješačkoj zoni, ima 45 soba i apartmana te je klasificiran kao heritage hotel, što je ispravna odluka njegovih vlasnika, poduzeća Sunčani Hvar, čiji drugi hoteli ovog ljeta baš nisu bili u najboljem stanju.

Ono što, međutim, smeta kod promoviranja Palace Elisabetha jest inzistiranje na tabloidnoj ekskluzivnosti. Naime, prije mjesec ili dva kad se hotel počeo neformalno reklamirati, u medijima smo mogli pročitati da će sobe u Palace Elisabeth koštati preko tisuću eura. Danas smo, pak, u lokalnim medijima vidjeli vijest da sobe u Palace Elisabethu koštaju 1500 eura. Pa smo otišli na Booking.com, gdje smo pronašli sobu za ovaj petak po cijeni od 2520 kuna, dakle malo više od tristotinjak eura, odnosno skoro pet puta manje od cijene iz naslova lokalnih novina.

Pa smo potražili cijenu za sredinu listopada, koja iznosi točno 944 kune. Najveća istaknuta cijena boravka u hotelu trenutno je za Imperial Suite s balkonom i pogledom na more, koja iznosi nešto više od 4700 kuna. Još uvijek duplo manje od cijene kojom se hotel promovira u medijima. Okej, ne sumnjamo da Palace  Elisabeth ima i apartmane koji u ovo doba godine mogu koštati 1500 eura. Ali, luksuzne i skupe, so called predsjedničke apartmane imaju i mnogi neluksuzni i loši hoteli. 

Posebni apartmani nisu mjerilo stvarne cijene i kvalitete pojedinog hotela. Jako je loše i dezinformirajuće nabacivati se s cijenom najskupljeg apartmana kao sa stvarnom cijenom sobe u pojedinom hotelu. I pomalo smiješno. Jer, 1500 eura dvadeset je do trideset posto više od cijene tipične sobe u pariškom Ritzu. Stoga bi PR novog hvarskog hotela trebao malo ozbiljnije promisliti kakve informacije plasira medijima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.