Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umro je Ian Symington, jedan od stvaratelja moderne industrije porta

ian-symington

Prošlog je tjedna u 90. godini umro Ian Symington. Ian Symington bio je patrijarh obitelji koja je stvorila modernu industriju porta. Symingtoni su danas vlasnici četiri iznimno važna branda porta: Graham sa, Dow sa, Cockburns  i Warrea. Graham sa se, uz Taylor Fladgate i Quintu do Noval, smatra najznačajnijim proizvođačem porta uopće.

Osim porta, Symingtoni proizvode izvrsna suha vina u Duoro Valleyu i Alentaju, a Paul Symington, donedavni predsjednik kompanije i sin Ianova bratića Michaela, vjerojatno je najvažniji portugalski vinar unatrag tridesetak godina. 

Ian Symington odigrao je iznimno važnu ulogu u financijskoj stabilizaciji industrije porta između 1950. i 1970. godine, kad  je port bio smiješno  jeftin, i kad se nije znalo hoće li se industrija moći modernizirati i vratiti respektabilni status na britanskoj i globalnoj vinskoj sceni.

Ian Symington rođen je u Oportu 1929. godine. Školovao se u Portugalu i u Engleskoj. U Oporto se vratio 1949. godine. Desetljećima je radio kao glavni financijski pregovarač i ambasador brenda dinastije Symington, najvažnije u povijesti porta. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.