Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Video o zagrebačkoj vinskoj sceni osvojio je 3. mjesto na Wine Spectatorovu svjetskom video natjecanju

wine-spectator-video-sekunde

Hrvatski video Zagrebačka vinska priča (Winetasting Path Home) osvojio je treće mjesto na ovogodišnjem Wine Spectatorovom svjetskom video natjecanju. Najtiražniji svjetski vinski magazin trinaestu godinu zaredom organizira izbor za najbolji video na temu vina. U svakoj sezoni Win Spectator zadaje temu videa.

Ove godine to je bilo pitanje gdje sve čovjeka mogu odvesti lutanja potaknuta strašću prema vinu. Finaliste je biralo uredništvo Wine Spectatora, a pobjednike glasovi publike. Autorica zagrebačkog videa koji je osvojio treće mjesto je Martina Miličević osnivačica i vlasnica  agencije za vinski marketing Sekunde Digital i WSET Level3 sommelierka. 

Martina za svoj video nije odabrala motiv lutanja, nego ponovnog pronalaženja doma. Snimila je priču o svom gradu, koja Zagreb prikazuje kao scenu koju čine strastvena vinska publika, entuzijasti i vinari čiji vinogradi okružuju grad. Riječ je o slici Zagreba kakva se nedovoljno često promovira u turizmu. 

“Ideja je bila kroz kratku i istinitu priču pokazati kako je najbolja stvar kod ljubitelja vina, sve ono što upoznate kroz interes za vinom. Često ne morate tražiti puno dalje od mjesta u kojem živite, Hrvatska je raznolika i bez obzira gdje se nalazite, samo sat vremena dijeli vas od vinskog iskustva, prirode, ljudi i tradicije,” rekla Martina Miličević nakon što je objavljeno da je njen video ušao u finale natječaja. Nakon objave da su osvojili treće mjesto, Martina se zahvalila svima koji su joj dali glas na natjecanju. “Ovo je zasad prvo ovakvo vide priznanje za hrvatska vina. Radit ćemo s vinarima za koje mislimo da im možemo pomoći da sami iskoriste ovakav potencijal, a htjeli smo pokazati da se može.

Drugo mjesto osvojio je video američke vinarije Flambeaux Wine iz Sonome. Pobjednik će biti objavljen sutra.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.