Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TROVANJE NA HVARU Splitski liječnici kažu da nikad nisu vidjeli tako teške simptome. Dvoje djece bori se za život

kbc-split

Liječnici na Pedijatriji splitskog KBC-a bore se za život dvoje djece koja su jutros hitno s Hvara prebačena zbog navodnog trovanja hranom, od kojega je jedan muškarac preminuo. Prema trenutnim informacijama koje prenose mediji, riječ je o Talijanskoj obitelji koja je na odmoru u Hrvatskoj, a koja je sinoć večerala dagnje u jednom poznatom restoranu na hvarskoj rivi.

Docentica Ivana Unić za index.hr je potvrdila da je u splitkoj bonici dvoje djece, od 14 i osam godina. “Situacija je iznimno teška, još uvijek se obavlja dijagnostika, radi se sve kako bismo spasili djecu koja su životno ugrožena. Sumnjamo na trovanje, no ne možemo reći je li u pitanju hrana ili što drugo”. Prema riječima docentice, riječ je o najtežim simptomima trovanja koja su splitski liječnici dosd vidjeli. Situacija je toliko kritična da su na liniku došli liječnici koji nisu u smjenama. “Ovdje nas je more liječnika i sestara koji radimo s djecom kako bismo ih spasili”, rekla je za Index docentica Unić. Još dvoje osoba koje prebačene na zarazni odjel izvan su životne opasnosti. Službene potvrde okolnosti cijele tragedije još nema. 

Kako javlja Slobodna Dalmacija, jutros oko 10 sati ujutro iz blizine Hvara je pozvana policija. Pozvao ju je kapetan jedrenjaka najavljujujći da će uploviti u hvarsku luku jer je na brodu umro muškarac. Brod su u Hvaru dočekli liječnici koji su mogli samo potvrditi smrt, a dvoje djece je u teškom stanju odvezeno na Pedijatriju splitske bolnice. Nekoliko sati nakon dojave inspektori i policija već su bili u restoranu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.