Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Volim Ljuto je dobio zvjezdicu na Great Taste, najvažnijem svjetskom ocjenjivanju delikatesa

vrabanero-great-taste

Zagrebački brend ljutih umaka Volim Ljuto dobio je zvjezdicu na Great Taste, najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju delikatesnih proizvoda. Volim ljuto nagrađen je za svoju Vrabanero Honey Mustard. Na ovogodišnje ocjenjivanje stiglo je gotovo 13.000 proizvoda iz 100 država. Jednu zvjezdicu na Great Taste dobiva oko 25 posto prijavljenih proizvoda.

Great Taste koji od 1994. organizira britanski Guild of Fine Food, smatra se benchmarkom u ocjenjivanju ove kategorije. Great Taste je za delikatese nešto slično onome što je Decanterovo ocjenjivanje za vina. Proizvode ocjenjuju chefovi, proizvođači, kritičari, stručnjaci za pojedine kategorije. Ocjenjuje se sve od finih čajeva i vrhunskih kava do začina i suhomesnatih proizvoda.

U priopćenju koje su poslali medijima, osnivač Volim Ljuto Goran Vrabec rekao je da se prvi put prijavio na Great Taste jer je znao da ima dobar proizvod, ali ga je zanimalo koliko je konkurentan na međunarodnom tržištu. “Ovo priznanje samo nam je pokazalo da smo na pravom putu, a ne planiramo stati na tome,” rekao je Vrabec.

Proizvodi se na Great Taste ocjenjuju na blind tastingu, i prolaze najmanje dva kušanja. Najboljima se dodjeljuju zvjezdice. Jedna zvjezdica označava “fantastično ukusan proizvod”, dvije zvjezdice “najukusniji proizvod u svojoj kategoriji”, a tri zvjezdice dobiva manje od 3 posto prijavljenih proizvoda s ocjenom “izvanredno ukusnih”. Nagrađeni proizvodi dobivaju Great Taste markice koje na stranim tržištima funkcioniraju kao vrlo jak marketinški element. Ukupni pobjednik koji se bira među proizvodima s 3 zvjezdice, dobiva Golden Fork, a ukupni pobjednik natjecanja je Great Taste Supreme Champion. Dobitni ovih najprestižnijih nagrada bit će objavljeni na velikom finalu u Londonu 1. rujna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.