Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvoren je osječki Muzej okusa, jedan od najgorih restorana u Hrvatskoj koji su dobili Michelinovu preporuku

muzej-okusa

Ovih je dana, kako javlja Telegram, zatvoren Muzej okusa, osječki restoran s veličanstvenim ambijentom i lošom do groznom hranom. Muzej okusa u vlasništvu je naftnog i vinskog velepoduzetnika Envera Moralića, koji je Telegramu priznao da je restoran proizvodio samo gubitke.

Tvrtka Patrinus, koja je formalni vlasnik Muzeja okusa, u blokadi je već 130 dana, s dugom od najmanje 600 tisuća kuna. Muzej okusa otvoren je u prelijepom velikom paviljonu iz 19. stoljeća, blizu Osijekova stadiona. Nažalost, hrana nije dostigla ni mali dio vrijednosti ambijenta.

Kad smo ondje ručali u veljači ove godine, konobar nam je priznao da poslužuju jeftini kulen iz supermarketa, dok je samo kuhanje bilo tek poluprofesionalno. Stoga nas je šokiralo što je Muzej okusa dobio Michelinovu preporuku. Radi se o jednoj od odluka koje najteže kompromitiraju dosadašnju Michelinovu misiju u Hrvatskoj. Muzej okusa propao je zato što se radilo o zaista lošem, neznalački vođenom restoranu, kojem spektakularni ambijent nije mogao pomoći.

Poslije debakla s promoviranjem kutjevačke graševine kao vina za gemište, radi se o drugom poslovnom debaklu gospodina Moralića u Slavoniji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.