Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Jim Beam Black jedan je od najbezličnijih bourbona na tržištu

jim-beam-black

Svi koji zaista volimo bourbone znamo da je bazični, bijeli Jim Beam potpuno bezvezno piće namijenjeno potrošačima koji žele masovno dostupni alkohol, a ne okuse i arome.

S druge pak strane, ova velika, povijesna američka destlerija čiji je vlasnik japanski Suntory, obogatila je svijet whiskeya genijalnom serijom Small Batch, koja uključuje neke od nama najdražih bourbona, poput Knob Creeka.

Crni Jim Beam uvijek je bio negdje između te dvije krajnosti u industriji bourbona. Dok je još nosio oznaku starosti 8 godina, crni Jim Beam bio je respektabilan, uglađeni bourbon s dosta snage, karaktera, dima i onog slatko-plastičnog aftertastea tipičnog za bourbone srednjeg ranga, kao i za startni Jack Daniel’s.

Prije četiri ili pet godina, Jim Beam Black izgubio je brojčanu oznaku starosti pa sada na etiketi piše samo Extra Aged. Izgubio je, nažalost, i bilo kakav karakter. Crni Jim Beam danas je karamelizirano mekano piće s onim pomalo iritantnim, neusklađenim notama mladog kukuruznog destilata, tipičnima za bijeli Jim Beam. Nema nikakvog razloga potrošiti novac na tako bezličan bourbon.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.