Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAB U 48 SATI Na Rabu skoro nikoga nije bilo briga za plinsku krizu

rab

Jučer oko četiri popodne pitali smo conciergea iz klasičnog rapskog hotela Imperial, kako se plinska kriza, jučerašnji cover story svih hrvatskih medija, zaista reflektira na turistički život u Rabu. “Mislim da je, zapravo, sve pod kontrolom. Mi smo preuzeli dio gostiju iz hotela Arbiana gdje je procurio plin. I sada je sve okej.” Tijekom naših prvih dvanaest sati na Rabu, od srijede oko jedan popodne do četvrtka iza ponoći, u gradu Rabu i na cijelom otoku, nismo primijetili ni najmanju naznaku izvanrednog stanja.

Gosti su se ponašali opušteno i veselo; oko ponoći, ispod resorta Carolina, naletjeli smo na skupinu veselih noćnih kupača koji su se dosta glasno kikotali dok su ulazili u more.

Tijekom popodneva, bazen hotela Imperial bio je solidno popunjen podjednako dobro raspoloženim gostima, dok je navečer iza devet sati Culinarium, gastronomski bistro resorta Carolina nad kojim se poslije zatvaranja vidjelo baš milijun zvijezda, bio pun do zadnje stolice. Jedan od konobara u Culinariumu rekao nam je da se jutros u gradu Rabu neugodno osjetio miris plina, ali da to nije utjecalo na normalni gradski život, ni na uobičajene hotelske procedure, posebno u all inclusive hotelima u kojima gosti provode cijele dane.

Ni par sati ranije, tijekom Bubbly Houra na Imperijalovom ovećem bazenu, kada se gostima iz najboljih soba koji uživaju pod baldahinima, dijele pjenušci, kanapei i svježe voće, baš nigdje nije mogla osjetiti ni najmanja nervoza zbog istjecanja plina.
Mi, naravno, ne znamo što se zaista dogodilo. Ali, znamo da je hotelijerski i restoranski Rab upravo briljantno neutralizirao plinsku krizu. Znatno veće političke, poslovne i medijske organizacije ne bi se tako uspješno suočile sa situacijom, koja sasvim lako izaziva masovnu paniku.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.