Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

RAB U 48 SATI Od prasca na rapskoj Palmižani do fritto mista u Gin Baru

Frkanj je ponešto kultna plaža na Rabu. Recepcionarka hotela Imperial  preporučila nam je da svakako  odemo na Frkanj, dok je barkarijol koji nas je ondje dovezao konstatirao kako je riječ o rapskoj Palmižani.

Okej, Frkanj, mali poluotok preko puta gradske plaže Škver, zelen je s jedne, i šljunčano stjenovit s druge strane, gdje je smještena neformalna , pomalo hipijevska plaža, baš i ne sliči Palmižani. Frkanj je postao slavan 1936. godine kad je engleski kralj Edward s ljubavnicom Wallis Simpson tamo otišao na nudističko kupanjen a plažu Kandarola. 

Na Frkanju, more je mirisno, čisto i toplo, idealno za kupanje. A najveća današnja atrakcija tamo bio je oveći odojak. Hrabri ljudi iz restorana na plaži odlučili su baš danas, najtoplijeg dana u godini, okrenuti prasca iznad otvorene vatre.

Oko podneva dva su korpulentna starija gospodina skinula zlatnosmeđeg odojka s plamena i odnijela ga u kuhinju na rezanje.

Moramo priznati da nam je bilo prevruće za prasca s ražnja, pa  smo sjeli u barku i vratili se u Imperial. 

Imperialov bazenski bar zove se Gin Bar i ima sasvim razuman meni za ručak: dvije salate, tartar od tune, fritto misto, nekoliko burgera uključujući vegetarijanski, i neizbježni club sendvič. Kakav  bi to  bio hotel bez club sendviča? Fritto misto bio je sasvim solidan, s triljama, lignjama, većim kozicama i puno julienne povrća. Perfektno za ručak u hladu uz bazen i čašu ili dvije Coronicine ili Kaboline malvazije.

Gin Bar, u skladu sa svojim imenom drži sedamnaest vrsta ginova, a posebno poglavlje koktelske liste posvećeno je sparkling koktelima i spritzevima, jednom od jačih ljetnih trendova. Poslije ručka isplovili smo prema pješčanim rapskim uvalama, onima do kojih se može doći jedino morem.

aqua-panna-sidebar
whisky-leaks

aviation-gin

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA

RAB U 48 SATI Od prasca na rapskoj Palmižani do fritto mista u Gin Baru

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min