Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Epidemija zatvaranja hara Zagrebom. Nova žrtva je Kvak na Kvatriću

kvak

Terasa pizzerije i kafića Kvak na uglu Martićeve i Heinzelove blizu tržnice Kvatrić, jutros je bila prazna. Na crnoj rešetki na ulazu u kafić zalijepljen je list papira s obavijesti da Kvak zbog preuređenja neće raditi do daljnjega.
Budući da je pizzeria otvorene relativno nedavno, nije jasno što bi se tu trebalo ponovo preuređivati.

Kvak na Kvatriću radio je više od 20 godina, kao kafić, noćni klub otvoren do šest ujutro, fast food te odnedavno pizzeria. Kvakova je terasa baš uvijek bila puna, tako da ne vjerujemo kako se zatvorio zbog lošeg poslovanja. Puno je izglednije da je Kvak još jedna žrtva kroničnog nedostatka radne snage, opasne epidemije koja zadnjih tjedana hara zagrebačkim ugostiteljstvom.

Ovih se dana zatvorio A Posto, ambiciozni restoran i cocktail bar otvoren pred lanjski Božić, u čije je uređenje uloženo puno novca. Pojedini restorani  u centru grada skratili su radno vrijeme jer ne mogu osigurati dovoljno konobara i kuhara. Ionako kritično stanje s kompetentnim osobljem u ugostiteljstvu dramatično se pogoršalo zbog početka pune turističke sezone na moru, pa se u Zagrebu doslovno iz dana u dan povećava broj lokala u kojima nema tko raditi. Iako je Vlada na zahtjev ugostitelja odobrila veću kvotu za uvoz radne snage, dvije umjesto pet tisuća koliko su ugostitelji tražili, rješenje se ni ne nazire.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.