Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lista propalih lokala u Zagrebu sve je dulja: Prado, St. Michael…

st-michael

Listi neuspješnih ugostiteljskih projekata u glavnom gradu nedavno se pridružio Bar and Restaurant Prado na Zrinjevcu. Prado je otvoren u prostorijama famoznog Witnessa, poznatog po tome što je propadao svakih nekoliko mjeseci u različitim formatima, od lounge bara do restorana.

U Prado smo ušli samo jednom, u veljači, i zamolili jelovnik. Rekli su nam da jelovnika nema, jer će restoran proraditi na proljeće, pa smo popili čašu vina s prilično kompetentno sastavljene karte. U idućih nekoliko mjeseci na crnoj ploči ispred Prada pisalo je Welcome to the bar, restaurant coming soon.

Restoran, međutim, nikad nije došao u Prado, a prostor se ovih dana ispraznio. Zaista nam nije jasno zašto bilo tko investira u najamninu, uređenje restorana i u zaposlenike, a da se na kraju restoran uopće ne otvori.

St. Michael u hotelu Academia u Tkalčićevoj radio je pak pune dvije godine, od siječnja ili veljače 2017. Prvi je meni bio ugodno maštovit (tjestenina s kamenicama) no kuhanje je od početka bilo dvojbeno, da bi se u drugoj godini tog loše uređenog bistroa približilo nejestivom. U hotelu Academia danas su nam rekli da St.Michael sada radi samo za doručak, za hotelske goste. Restoran s tako lošom hranom zaista jest zaslužio da se zatvori.

Stotinjak metara prema Trgu bana Jelačića zatvorena su i vrata turske Lokme. Nekoliko smo dana uzaludno nazivali Lokmu i slali mailove na njenu službenu mail adresu, nitko nam se nije  povratno javio.

Lokma je otvorena 2012. godine, a ondje smo jeli pretprošlog ljeta. Radilo se o amaterskom kvazietničkom fast foodu, žalosno tipičnom za Tkalčićevu ulicu. Ako je i Lokma bankrotirala, nikome neće biti žao.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.