Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Krku sutra počinje Crna ovca, najrokerskiji food festival u Hrvatskoj

crna-ovca-g

Crna ovca, trodnevna manifestacija koja se identificira kao festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta,  ove se godine održava po sedmi put.

Od 17.do 19. svibnja u Baški na otoku Krku ponovno će se zapaliti vatre za ražnjeve i podignuti bine za bendove. Crna ovca, projekt marketinškog veterana Borisa Lešića, vlasnika agencije Conex, s godinama je postao jedan od najpopularnijih proljetnih festivala na obali.

U inflaciji food festivala Crna ovca se osim po epskim količinama janjetine izdvaja i kao jedini festival na kojemu istodobno možete jesti lokalne krčke specijalitete, sudjelovati u jedriličarskoj regati, natjecanju u šišanju ovaca, vježbati jogu i partijati s najjačim hrvtaskim rock bendovima. Ove godine na Crnoj ovci sviraju Goran Bare i Majke, Pips, Chips & Video Clips i Let 3 s mariachi orkestro El Combo. Znanstvenik Korado Korlević održat će predavanje i imaju poseban program za djecu. 

U gastro programu posvećenom janjetini, osim pečene janjetine ističu se janjeće iznutrice s palentom, žgvaceti, janjeći burgeri i ražnjići s rižotom od mladog luka, otočki pršuti, kobasice i ovčji sirevi i kolači. Lokalni restorani tijekom festivala imaju posebne menije na temu janjetine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.