Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Važan događaj za Istru. AZRRI je na pulskoj tržnici otvorio Gastro punkt

azrri-gastro-punkt-g

Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) zaslužna za oživljavanje uzgoja boškarina, u četvrtak je na pulskoj tržnici otvorila Gastro punkt. Gastro punkt je prostor za kulinarsku edukaciju, posvećen isključivo lokalnoj hrani i lokalnim kulinarskim tradicijama.

To znači da će se moderno uređena otvorena kuhinja na prvom katu pulske tržnice koristiti kao učionica za polaznike ugostiteljskih škola, pučkih učilišta i privatnih kuharskih tečajeva.I sam AZRRI, agencija koja u jednom polugodištu priređuje petnaestak vrhunskih masterclassa za profesionalce, s predavačima poput Emanuele Scarella i Davida Skoke, povremeno će koristiti Gastropunkt za svoje majstorske radionice.

azrri-gastro-punkt-kuhari1

Polaznici tečajeva na pulskoj tržnici morat će sve sastojke za svoja jela kupovati na samoj tržnici, čime se promiče kultura lokalne i svježe hrane. Edukacija profesionalaca i širenje kulture lokalne i svježe hrane glavna je AZRRI-jeva misija, pa je stoga sasvim logično, što su svoju prvu pokaznu gastronomsku učionicu otvorili u samom trbuhu grada.

Gastro punkt otvoren je u sklopu transgraničnog EU programa KeyQ, čiji je cilj valorizacija i afirmacija tipičnih poljoprivrednih proizvoda jadranskog područja. AZRRI-jev Gastro punkt, zamišljen da bude referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za istarsku kulturu hrane, važan je zato što je riječ o precizno artikuliranom projektu koji popularizira znanja o istarskoj gastronomiji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.