Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što su PC bangovi, seulski cafei za gamere koji se pretvaraju u restorane budućnosti

pc-bang

Kompjutorske igre su najjača industrija zabave svih vremena. I bilo je samo pitanje vremena kad će se restoranska industrija obratiti brojnoj i moćnoj gamerskoj publici. Jedan od boljh trendova krenuo je iz Južne Koreje, svjetskog gamerskog centra.

PC bangovi, lokali za igranje igrica u društvu, odavno su dio južnokorejske kulture. U salama s vrhunskom opremom za igranje gosti plaćaju jeftini najam na sat, a lokali zarađuju na prodaji hrane i pića koji masovno idu tijekom maratonskih mečeva.

Tipična ponuda u PC bangovima su automati za snackove i pića, čipseve, čokoladice i energetske napitke. U zadnje vrijeme, međutim, glavna stvar su jela koja su gameri inače nakon igranja jeli u malim bunsikjip restoranima: prženu rižu s kimchijem, noodles, polpete od riže, corn dogs i neizbježni instant ramen. Ne samo da PC bangovi spajaju omiljena jela igrača, nego spajaju hranu i igrice. Jela se naručuju iz igrica, dobivaju kao nagrada za dobro odigrane epizode, narudžbama određenih jela mogu se otključavati perkovi.

Ljudi u PC bangove dolaze jer im je zabavnije igrati u društvu nego u praznim sobama kod kuće, klinci dolaze da bi izišli i makli se od roditelja. Glavna publika su srednjoškolci i studenti koji se pomoću igrica odmaraju od maratonskog učenja. Obrazovanje je u Južnoj Koreji vrlo kompetitivno, ambicije i standardi visoki, i pritisak na mlade je golem. No sastav gostiju je sve šarolikiji, a ponuda hrane i igara sve bolja.

Spustiti se u obližnji PC bang, zagrijati ramen u mikrovalnoj, pokupiti par vrećica grickalica i par limenki iz frižidera i nastaviti Overwatch nekome se možda ne čini kao ideal društvenog života, ali dosad su ih već proglasili restoranski formatom budućnosti, najbrže rastućim žanrom lokala u Aziji i sigurno neće stati na tome.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.