Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nema više Dvojke, svojedobno jedne od najpopularnijih zagrebačkih pizzeria

dvojka

Dvojka je desetljećima radila na adresi Nova Ves 2 po kojoj je dobila i ime. No, mnogi su u devedesetim i početkom dvijetisućitih naziv Dvojka povezivali s dugim radnim vremenom, jer se tih godina u Dvojki moglo jesti i poslije ponoći.

Pizza u Dvojki nikad nije bila osobito dobra. Tijesto više gnjecavo nego hrskavo, sastojci iz diskontnih dućana, loš izbor pića…Međutim, pizza u Dvojki bila je golema. Dvojka je jedna od onih pizzeria koje su u Zagreb uvele žanr pizze za dvodnevno prejedanje. 

Osim toga, okusi su bili raznoliki, pa je tako Jutarnji list 2007. godine zabilježio kako je Dvojka držala čak 26 raznih pizza. Dvojka je, nadalje, bila jedna od prvih pizzeria koje su pripremale i drugu hranu. Uz očekivane tjestenine, tu su bile i štrukle, palačinke, nažalost i rižota, što nije moglo pomoći. Zadnjih su godina recenzije Dvojke na društvenim mrežama bile skoro jednoglasno grozne.

Pizzeria 2

Pizzeria 2 added a new photo.

Prije par mjeseci primijetili smo da je Dvojka zatvorena usred radnog tjedna. Dok smo danas prolazili Novom Vesi, Dvojka je opet bila zaključana. Telefoni su isključeni, a zadnja objava na Faceu stara je godinu dana. Web stranica ne radi. Na naše pismene upite o sudbini pizzerie, još nismo dobili odgovor. Ljudi koji rade u susjednim lokalima, kažu da su čuli da je Dvojka trajno zatvorena i nadaju se da će je netko ponovno otvoriti jer ona za njih, kao i za mnoge nostalgične Zagrepčane, ima veliku emotivnu vrijednost.

Zatvaranjem Dvojke, koja je počela raditi 1984, zatvorio se krug starih zagrebačkih pizzeria iz osamdesetih i devedesetih godina. Već godinama nema Šestina, Kamenitih vrata, Antonija, Sebastiana…No, ne trebamo biti nostalgični. Svi su ti lokali , s obzirom na kvalitetu svog glavnog proizvoda, još i predugo trajali.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.