Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Evo kako izgleda San Canzian, jedan od najluksuznijih novih hotela u Istri u kojem će raditi Noel Buje

san-canzian-sobe

U selu Donji Mužulini nedaleko od Buja i vinarije Giorgia Claia, u kolovozu se otvara San Canzian, jedan od najluksuznijih hotela dosad otvorenih u Istri.

san-canzian-g

U San Canzianu će raditi istarska ekspozitura prvog zagrebačkog Michelinovog restorana Noel, i Noel Bar. Za oboje je zadužen Noelov prvi tim na čelu sa sommelierom i menadžerom Ivanom Jugom, chefom Goranom Kočišem i glavnim barmenom Karlom Ferenčakom. San Canzian je klasični luksuzni ladanjski hotel, s 25 soba i apartmana i privatnom vilom. Hotel je izgrađen na ruševinama povijesnog sela San Canzian, sa starom crkvom svega parsto metara od hotela.

Dizajn hotela koji potpisuje Boris Ružić, posveta je istarskoj ruralnoj arhitekturi i ikonografiji, potpuno uklopljen u okoliš, od kamenih zidova i makije u vrtu do thonet stolaca i ognjišta u zajedničkim prostorima. Hotel proizvodi vlastito maslinovo ulje, a gostima će na raspolaganju osim Noelovog restorana i bara, među ostalim biti vođene berbe tartufa, wine tasting, satovi kuhanja i degustacije maslinovih ulja.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Evo kako izgleda San Canzian, jedan od najluksuznijih novih hotela u Istri u kojem će raditi Noel Buje

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min