Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mundoaka je zatvorena dulje od mjesec dana. Konobari traže posao po gradu

mundoaka-prostor

Danas, 4. veljače oko podneva, prošli smo kraj zagrebačke Mundoake u Petrinjskoj ulici. Na vratima je pisalo: Zatvoreno zbog preuređenja, Vidimo se 4. veljače. Mundoaka je, međutim, u ponedjeljak 4.v eljače ostala zatvorena, a u interijeru nema nikakvih tragova preuređenja. Na Mundoakinom Facebooku profilu piše, međutim, da se restoran otvara 15. veljače. Riječ je o već trećoj odgodi.

Mundoaka se, naime, zatvorila poslije Nove godine. Prvo su na vrata stavili letak da otvaraju krajem siječnja, pa su datum otvaranja prolongirali na 4. veljače, pa sada na 15. veljače. Kraj Mundoake prolazimo skoro svaki dan i nismo uočili nikakve radove, premda piše da se prostor renovira. Kad smo, pošto se zatvorila, kontaktirali Mundoaku, rečeno nam je da se zaista radi o preuređenju, i da će se restoran otvoriti krajem siječnja.

mundoaka-natpis

U međuvremenu, Mundoakini konobari obilaze restorane u centru Zagreba, tražeći novi posao. Kad se otvorila prije pet godina, Mundoaka je postavila sasvim nove standarde street fooda u Hrvatskoj. Poslije odlaska Tvrtka Šakote, njen je gastronomski značaj počeo blijediti, da bi se u zadnje vrijeme pretvorila u tipični zagrebački turistički restoran.


Prošle je godine vlasnik već bio najavio zatvaranje lokala u Petrinjskoj, zbog dugogodišnjeg spora sa susjedima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.