Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Holivudska večera Brace Sanjina i Hrvoja Zirojevića proglašena je jednim od najcool događaja tjedna u Los Angelesu

zirojevic-sanjin

Dalmatinski chefovi Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin već su neko vrijeme u Hollywoodu, gdje se geneijalno provode (NBA utakmice, obilasci vinarija, razgledavanja…na slici u vinariji Ruperta Murdocha na Bel Airu) i pripremaju se za tematsku večeru Flavors of Croatia (Okusi Hrvatske) posvećenu hrvatskoj gastronomiji koju će u nedjelju 18. studenog pripremati u restoranu The Belvedere hotela Peninsula Beverly Hills. Peninsula spada među najprestižnije luksuzne hotelske brendove na svijetu, a Belvedere je njezin glavni restoran koji se bavi luksuznom verzijom kalifornijske kuhinje s jakim mediteranskim utjecajima.


Visokotiražni i vrlo utjecajni američki gastro portal Eater, u svom izdanju za Los Angeles Flavor of Croatia je proglasio jednim od najcool događaja tjedna u gradu. “Los Angeles ima ograničeni broj restorana s hrvatskom hranom, pa bi večera Flavors of Croatia u The Belvedere at the Peninsula Beverly Hills trebalo biti jedinstveno iskustvo,” piše Eater LA.

belvedere-peninsula

Belvedere at Peninsula Beverly Hills

Ova večera rezultat je partnerstva Peninsule i Europskog kulturnog kluba, a Zirojević i Sanjin kuhat će riblji meni od pet sljedova koji će započeti morskim trisom od tune, dimljene sabljarke i škampa, nastavit će se dimljenim bijelim rižotom s karameliziranim sladoledom od sira, lazanjama s hobotnicom, biftekom u Plavcu Malom s krumpirom i lukom i sotiranim šparogama. Večera će završiti rožatom, a jela će pratiti vina Grgich Hills Estatea, Grgić vina i Moraga Bel Air. Cijena večere je 150 dolara po osobi plus porez i servis.

zirojevic3

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.