Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pivnica Mlinarica jedna je od najmasovnijih zagrebačkih hranionica. Šteta je što imaju loše kuhare

mlinarica-sablja

Svaki zagrebački kvart ma jednu ili više golemih hranionica. Pa tako i skupi sjeverni dio grada, gdje je tu dužnost na sebe preuzela pivnica Mlinarica na početku Mlinova, preko puta drvoreda gdje se prije više od pedeset godina objesio genijalni srpski pjesnik Branko Miljković, koji se par godina prije samoubojstva bio preselio u Zagreb.

mlinarica-ipa

Mlinarica, dakle, postoji već skoro dva desetljeća, a unatrag par godina kuha pet ili šest vrsta piva, od kojih je IPA sasvim korektna. Hrana se bazira na narodnim kuhanim jelima, od graha s kobasicama do raznih gulaša. Ta su jela masovno popularna, jeftina, loše izgledaju pa ih nismo ni probali.

Fiksni meni temelji se pak na petnaestak velikih komada mesa s roštilja. Naručili smo sablju, gigantski metalni ražnjić od bifteka i lungića, i pljeskavicu s čilijem i sirom. Biftek sa sablje bio je žestoko prepečen, uglavnom sivosmeđ, ali je meso bilo dobro. Pljeskavica nije mirisala po roštilju, imala je gumastu teksturu i ne baš fini okus pomalo stare svinjetine. Šopska salata bila je svježa i dobra, dok su kruh i lepinje bili skoro izvrsni.

mlinarica-kruh

Mlinaričini kuhari morali bi proći neki ozbiljniji tečaj rezanja i pečenja mesa, jer oni naprosto ne znaju svoj posao. Konobari su mnogo profesionalniji, osobito gospodin koji nas je posluživao: taj bi duhoviti i simpatični konobar mogao raditi kao stand up comedian u bilo kojem zagrebačkom klubu. Mlinarica izvrsno posluje zato jer je riječ o jedinom jeftinom lokalu u skupom kvartu. No, zaista bi se morali jako potruditi oko hrane.

PIVNICA MLINARICA
Jandrićeva 35, Zagreb

HRANA 2/5  PIVO 3/5  VINO 0/5  AMBIJENT 2/5  SERVIS 3/5
Visa, Mastercard, Maestro

VISA Inspire_logo_web copy

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.