Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WHISKY ILLUMINATI Ovo je najtajnovitiji brend u industriji žestokih pića

whisky illuminati

Anonimna grupa stručnjaka za whiskyje, čiji članovi zajedno imaju više od 200 godina iskustava, stoji iza novog neovisnog brenda škotskog whiskyja genijalno nazvanog Whisky Illuminati.

Projekt je ideja suvlasnika i direktora tvrtke Colonsay Beverages Keitha Bonningtona i marketingaša Stephena Gormana.  Oni su angairali panel svjetskih stručnjaka za whiskyje da izabreu najbolje single cask whiskyje za buteljiranje pod etiketom Whisky Illuminati.

Navodno je riječ o “najuglednijim i najcjenjenijim nosevima i nepcima u industriji.” Traže whiskyje koji se “razlikuju jedni od drugih ali se mogu nadopunjavati u serijama.” U svakoj Whisky Illuminati kolekciji bit će tri ili više različita whiskyja.

whisky-illuminati-kolekcija

Keith Bonnington tvrdi da je ovaj brend rezultat grupne opsesije kvalitetom i ljubavi prema dobrom škotskom whiskyju. “Naši članovi ne trebaju pažnju javnosti, mi samo želimo na tržište dovesti izuzetne whiskyje. Bez ograničenja u duljini odležavanja i stilu, svaki Whisky Illuminati je prvoklasan i istodobno upotpunjuje ostale u kolekciji,” kaže.

Prva kolekcija nazvana Candlelight Series sastoji se od četiri single malta i rezultat je detaljnog istraživanja destilerija u Speysideu. Prvi je Mortlachov whisky iz 1988. odležan u buttovima, španjolskim hrastovim bačvama za sherry od 500 litara. Drugi je Linkwoodov iz 1988. odležan u hogsheadima (225 litara) od američkog hrasta. Treći je iz 1997. iz destilerije Clynelish odležan u istim bačvama, a četvrti je whisky iz Glentauchersa iz 1997. odležan u 200-litarskim bačvama od američkog hrasta.

Svaki košta oko 350 dolara i sve je, naravno, pažljivo brendirano. U centru pažnje su tajnovita “soba za kušanja” u kojoj se biraju whiskyji, pečati i simboli, dok se boce prodaju s etiketama dizajniranima kao da su ispisane ručno, s voštanim pečatima i zavezane konopcem.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.