Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glenmorangie proizvodi predivne surfove od starih bačvi whiskyja

glenmorangie-surf-g

Škotska destilerija Glenmorangie svoje hrastove bačve za odležavanje whiskyja koristi samo dvaput. Što znači da imaju problem s bacanjem. Pa su zaključili da je standardna reciklaža previše prozaična i odlučili napraviti nešto nadahnuto. Tako je nastala kolekcija Beyond the Cask, neočekivanih dizajnerskih proizvoda od starih bačvi.

glenmorangie-surf

Prvo su u suradnji s Finlayem izbacili liniju elegantnih sunčanih naočala s drvenim okvirima, onda su s oregonskim Renovom lansirali prekrasne bicikle od starih bačvi (jednu su seriju tih bicikala napravili za Audi), a sada su otkrili prekrasne surfove. Jedan od razloga zašto iz Glenmorangiejevih bačava nastaju baš toliko lijepe nove stvari jest činjenica da je njihov vlasnik LVMH, najveća svjetska luksuzna korporacija.

glenmorangie-surf-1

Na pitanje novinara znači li to da bi uskoro trebalo očekivati Glenmorangie namještaj, kofere ili parfeme, direktor Glenmorangieja objasnio je da ideje za proizvode u seriji Beyond the Cask dolaze iz destilerije, a ne iz LVMH-a. Glenmorangie surf rezultat je suradnje s brendom Grain Surfboards iz Mainea. Svaki je kombinacija sjevernoameričkog bijelog cedra, zapadnog crvenog cedra i dužica iz hrastovih bačvi, u surf ide oko pola bačve za whisky. “Jako smo ponosni na ove surfove. Nevjerojatno je da možete uzeti komad drveta koji je već teško radio i dati mu novi život kroz nešto apsolutno prekrasno, “ sažeo je to osnivač Grain Surfboardsa Mike LaVecchia.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.