Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Odvjetnici tvrde da je Anthony Bourdain osobno platio šutnju 17-godišnjeg ljubavnika svoje partnerice Asie Argento

anthony-borudain

Talijanska glumica Asia Argento jedna je od začetnica #MeToo pokreta, prva žena koja je javno i pod svojim imenom novinarima otkrila višegodišnja seksualna zlostavljanja kojima su ona i njezine kolegice bile izložene u Hollywoodu. Glavnooptuženi, producent Harvey Weinstein o čijem su kriminalnom ponašanju kasnije svjedočili deseci žena, završio je u zatvoru, a Asia Argento je nastavila kampanju za dizanje svijesti o rodnoj diskriminaciji.

Jedan od ljudi koji joj je davao najveću podršku u toj borbi bio je njen partner Anthony Bourdain. Bourdain je dao nekoliko vrlo citiranih izjava o seksualnom zlostavljanju i rodnoj diskriminaciji i na društvenim je mrežama izravno napadao Weinsteina. Ovih je dana otkriveno da je u međuvremenu i sam sudjelovao u zaustavljanju jednog potencijalnog skandala sa seksualnim zlostavljanjem.

New York Times je, pozivajući se na sudske dokumente, objavio da je Asia Argento mladom glumcu Jimmyju Bennettu platila 380.000 dolara da ne otkrije njihov seksualni odnos iz 2013. godine kad je Bennet imao 17 godina a Argento 37. Bennett tvrdi da ga je Argento napila, pozvala u svoju hotelsku sobu i seksualno iskoristila. Kao glavni argument u pregovorima koristio je fotografiju na kojoj leži u hotelskom krevetu s Argento.

argento-bennett

JImmy Bennett i Asia Argento

Protivnici #MeToo pokreta to su, naravno, odmah iskoristili za diskreditaciju cijelog pokreta, ali nove informacije ukazuju na kompliciraniju priču, u kojoj je Benneta navodno isplatio osobno Anthony Bourdain. Optuživati Bourdaina, koji si je prije dva mjeesca u Francuskoj oduzeo život i ne može se braniti niti išta objasniti, zvuči još gore od diskreditiranja #MeToo pokreta zbog Asie Argento, ali takve situacije kao što znamo nikad nisu crno bijele. Idućih nekoliko tjedana moglo bi rasvijetliti stvarne okolnosti afere.

U međuvremenu, američki online tabloid TMZ, objavio je nove podatke. TMZ je brutalni, klasični tabloid koji puno spina, ali je provalio neke od najvećih holivudskih afera i svoje informacije uglavnom uspijevao dokazati na sudovima. Oni pišu da je Bennett Asiu Argento počeo ucjenjivati kad je počela živjeti s Bourdainom. Prema tvrdnjama njezinih odvjetnika, glumac je znao da je Bourdain bogat čovjek a da Argento nema novca, pa je pritiskom na nju zapravo iznuđivao Bourdaina, za milijunske svote.

bourdain-argento

Anthony Bourdain i Asia Argento

Asia Argento tvrdi da s Jimmyjem Bennettom nikad nije imala seksualne odnose, ali SMS poruke za koje TMZ tvrdi da ih je vidio govore drugačije. U tim porukama Bourdain i Argento su raspravljali kako riješiti problem Bennettovih ucjena. “Anthony je osobno preuzeo financijsku pomoć za Bennetta,” izjavila je ovih dana Argento, opisujući Bennettovo ponašanje kao ratoborno i pohlepno. “Nismo više htjeli trpjeti nasrtaje na naš zajednički život.”

TMZ piše da su Bourdain i Argento u porukama Benneta nazivali “magarcem” i da je Bourdain svoju partnericu uvjeravao kako “plaćanje ne znači nikakvo priznanje niti zataškavanje, već samo ponudu pomoći očigledno izmučenoj duši koja očajnički pokušava iznuditi novac…Ili mu jednostavno reci da odjebe. Ja sam u svakom slučaju uz tebe.” Bourdainova argumentacija nije prošla odmah. Argento je tvrdila da Bennett laže i da je zapravo on napao nju. “Ne kupuješ šutnju, nego slobodu od nelagode. I pomažeš tom jadnom sjebanom jadniku da dovede svoj život u red,” napisao je Bourdain u jednoj od poruka. “Nikad ne bih kupovala njegovu šutnju jer to što on tvrdi nije istina, a i totalno sam bez love,” odgovorila je Argento i iznijela svoju verziju događaja.  “Nije bilo silovanje, ali sam se sledila. Legao je na mene, nakon što mi je rekao da mašta o meni od dvanaeste godine…Ne bojim ga se. Nisam puritanka, google my ass.”

Bourdain je pomogao u glumičinim pregovorima s Bennettovim posrednicima i sve je završilo na 380.000 dolara isplate.Nije bilo govora o fotografiji za koju TMZ tvrdi da postoji i da ju je vidio. I koja bi mogla ipak izići u javnost. Odvjetnici su, naime, htjeli da Bennett nakon isplate potpiše NDA ugovor (ugovor kojim se potpisnik obvezuje da nikad neće otkriti predmetne informacije) ali Argento to nije htjela jer je sama optuživala Weinsteina da je svoje zločine skrivao kombinacijama isplata i NDA ugovora.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.