Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nakon dva tjedna bez hrane, tajlandski dječaci spašeni iz spilje htjeli su jesti samo prženu rižu s piletinom i bosiljkom

Prvo što su tajlandski dječaci spašeni iz spilje u nevjerojatnoj međunarodnoj akciji spašavanja prije nekoliko dana tražili nakon dva tjedna provedena u mraku bez hrane, bila je riža s piletinom i bosiljkom.

pad-kra-pao

Pad kra pao

 

Prema trenutno dostupnim informacijama 12 dječaka i njihov trener u spilji su preživljavali od male zalihe kolača koju je u ruksaku imao jedan od dječaka kojemu je bio rođendan, i vode koja je kapala sa stalaktita. Dok su iz spilje preko tableta komunicirali s vanjskim svijetom, dječaci su govorili da im nedostaje KFC, ali prva četiri spašena dječaka, jednom kad su mogli dobiti što žele (u kontroliranim količinama jer hrana im se nakon produljenog gladovanja uvodi postupno) bila su domaća jela, omiljena jela koja kuhaju njihove mame. Tražili su pad kra pao, jelo od pržene riže koje se u pravilu jede s piletinom ili pečenom svinjetinom i poslužuje s prženim jajetom. Meso se prži na čiliju i češnjaku, dodaju mu se umak od kamenica, kecap manis i slani i slatki sojin umak, te na kraju puno intenzivnog tajlandskog bosiljka. Riječ je o vjerojatno najpopularnijem tajlandskom uličnom jelu.

.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.