Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeffrey Vella postao je glavni savjetnik rovinjske Maistre za vrhunske restorane

vella-barbieris

Malteško hrvatski Jeffrey Vella ovog se ljeta preselio u Istru. Naime, poslije odlaska iz zagrebačkog Barbieri’sa, restorana koji je u godinu dana uspio izgubiti dva odlična kuhara (prije Velle Barbieri’s je bio napustio njegov suutemeljitelj Andrej Barbieri), Jeff Vella postao je glavni kulinarski savjetnik rovinjske Maistre, zadużen za njene luksuzne hotele.

Maistra je prije šest ili sedam godina postavila visoke kriterije u istarskoj i hrvatskoj hotelskoj gastronomiji. Bilo je to vrijeme kad su ondje radili Tom Gretić i Priska Thuring.

Zatim su se Maistrini gastronomski kriteriji počeli brzo i snažno urušavati, pa su njeni restorani u zadnje vrijeme bili nestali s istarske gastronomske karte.

Vodstvo Adrisa i Maistre shvatilo je, čini se, da dubinski mora promijeniti odnos prema gastronomiji, pa su tako prvo bili angažirali Davida Skoku kao povremenog konzaltera, da bi krajem proljeća ove godine doveli Jeffreya Vellu, tehnički vjerojatno najkompetentnijeg hrvatskog chefa.

Vella je zadužen za luksuzne Maistrine hotele, dakle za Monte Mulini, Lone, Adriatic i novi hotel Park, koji bi se trebao otvoriti početkom iduće godine.

Za sad je u njegovom fokusu obnova stare slave Wine Vaulta, fine dining restorana u Monte Muliniju, nedvojbeno najboljem velikom istarskom hotelu.

Vellin dolazak u Rovinj mogao bi se, poklope li se povoljne okolnosti, pokazati značajnim dobitkom za dosad uglavnom bezličnu i neambicioznu istarsku hotelsku gastronomiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.