Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Neki od vodećih zagrebačkih restauratera procjenjuju da su restorani u veljači imali 25 do 27 posto manji promet nego lani

restoran-stol

Prosinac 2017.godine za restorane je bio fenomenalan. U većini  boljih zagrebačkih restorana nije se moglo večerati bez rezervacije. Pozitivan se trend nastavio i u siječnju. Restorani u strogom centru Zagreba ostvarivali su rekordne promete, tridesetak posto veće nego lani. A onda je veljača ispraznila većinu zagrebačkih i hrvatskih restorana.

Jedan od vodećih zagrebačkih restoranskih poduzetnika jučer nam je rekao da se procjenjuje kako je promet u veljači ove godine čak 25 do 27 posto manji nego u veljači 2017. Sličan se trend nastavio i u ožujku. Ovih smo dana te zagrebačke procjene usporedili s procjenama prometa na Kvarneru: brojke se uglavnom podudaraju.

Osobito je važno reći kako se radi o prvom tako velikom padu restoranskog prometa unatrag dvije ili tri godine. Optimistički raspolożeni restorateri procjenjuju kako je došlo do svojevrsne inverzije. Topao siječanj goste je izvlačio da jedu vani, dok je zima u veljači zatvorila ljude u njihove domove. Oni pesimistični, pak, misle da je došlo do novog pada kupovne moći poslije dvije godine rasta. Svi ugostitelji definitivno jedva čekaju početak turističke sezone, koja bi trebala pokriti manjak iz prvog tromjesečja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.