Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako su sjajne ilustracije Vedrana Klemensa craft piva pretvorile u muzej zagrebačke nostalgije

klemens-baltazar

Ako vam je neka etiketa pića u zadnjih par godina privukla pažnju, velika je vjerojatnost da ste gledali neku od ilustracija Vedrana Klemensa. Jedan od najtalentiranijih ilustratora srednje generacije, Klemens potpisuje neke od najuspjelijih visokotiražnih rješenja koja susrećemo na ulicama (divovsko kiborg srce Dana komunikacija, Ronhill cigarete), u trgovinama (redizajn lika Babe na Pelinkovcu, Favarger čokolade, ambalaža Radlera Karlovačke pivovare), u knjižarama (jubilarno izdanje Priča iz davnine) ili poslu (vizualni identitet agencija Señor). Klemens je 2016. objavio i seriju duhovitih etiketa za međimursku vinariju Mežnarić. No čini se da ovaj nagrađivani ilustrator i grafički dizajner ima posebnu vezu s malim craft pivarima, točnije s Pivovarom Medvedgrad. Klemens je nedavno na Behanceu objavio malu galeriju svojih ilustracija za etikete Medvedgradovih craft piva posvećenih zagrebačkim legendama i simbolima, i gotovo sve su antologijske.

Baltazar

Nama najdraži hrvatski lager, jedan od craftova koji su obilježili prošlu godinu, suvereno brani ugled ovog stila, ponekad nepravedno zapostavljenog u craft revoluciji.

Pivo Svetog Martina

Specijalno sezonsko pivo Pivnice Medvedgrad za vinski prasnik Sv. Martina. Ovaj stil, ječmeno vino (barleywine) već je samim imenom, ali i metodologijom (visoko vrenje, 10,3 posto alkohola, odležavanje 6 mjeseci), posveta vinu i tradicionalnom vinskom blagdanu.

Vragec

Medvedgradova session IPA, dovoljno malo alkohola i dalje dovoljno ohmeljeno, ulazno pivo za nove poklonike craftova i lagano piće za, kako piše na etiketi, uživanje bez grižnje savjesti.

Crni Jack

Još jedan legendarni zagrebački literarni lik, Crni Jack iz Smogovaca, ovjekovječen je na etiketama crne IPA-e.

Ljeto u Zagrebu

Kupalište na Savi bio je idealan motiv za osvježavajući belgijski witbier, prvi craft ovog stila proizveden u Hrvatskoj. Citrusan, dovoljno kiselina, dosta korijandera. Jedna od najljepših hrvatskih pivskih etiketa svih vremena.

Hendrix

Posveta najpoetičnijem savskom mostu i neprežaljenom grafitu, ovaj session lager rezultat je suradnje pivovare Medvedgrad i The Garden Breweryja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.