Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U općoj nestašici kuhara, troje od najboljih hrvatskih chefova nigdje ne rade

priska-thuring-izbor (1)

Odlazak Priske Thuring iz Dubravkinog puta naglasio je sasvim specifičan fenomen na hrvatskom restoranskom trżištu radne snage. S jedne strane, Hrvatska pati od kroničnog kuharskog deficita. I veliki hoteli i manji restorani u paničnoj su potrazi za kvalificiranim chefovima koji, osobito uoči početka turističke sezone, gotovo redovito mijenjaju radna mjesta. 

U prvoj polovici godine kuhari su najvruća roba na cijelom hrvatskom tržištu rada. S otvorenjem svakog novog hotela, takvo će se stanje radikalizirati.  S druge strane, troje kuhara koji svakako spadaju među deset najboljih u Hrvatskoj, trenutno ne kuhaju u restoranima. Riječ je o Tvrtku Šakoti, Dinu Galvagnu i Priski Thuring

Svatko od njih ima svoje razloge, ambicije i projekte, u što sada i ovdje ne možemo ulaziti. Ali, sama činjenica da usred goleme potražnje za kuharima troje vrhunskih chefova u najboljim godinama ne rade ni u restoranima ni u hotelima, ukazuje na ozbiljne strukturalne probleme domaće restoranske i hotelske industrije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.