Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Johnnie Walker je postao žena. Stiže Jane Walker Black Label

jane-walker-g

Uoči Dana žena Johnnie Walker pridružio se globalnom pokretu za rodnu ravnopravnost, specijalnom edicijom Jane Walker Black Label. Nakon gotovo dva stoljeća ovoga brenda, ovo je prvi put da mijenjaju lik na boci. Kompanija tvrdi da nije riječ samo o marketinškoj dosjetki. Žena na boci je dio njihove progresivne kampanje “Keep Walking America.” Od 12 glavnih blendera u destileriji, pet je žena, a žene su i nekim od ključnih pozicija u upravi kompanije.

“Važne rodne rasprave u fokusu su današnje kulture i mi smo čvrsto da nema boljeg od ovog trenutka za uvođenje koje Jane Walker kao našeg doprinosa pionirskim organizacijama koje dijele našu misiju,” poručila je u priopćenju potpredsjednica Johnnie Walkera Stephanie Jacoby “Ponosno nazdravljamo dostignućima žena i svima na putu prema napretku u rodnoj ravnopravnosti.” Od svake prodane boce Jane Walker edicije jedan dolar će se donirati organizacijama koje se bore za prava žena, a 150.000 od ukupno 200.000 dolara donacije Johnnie Walkera ide Fondu Elizabeth Cady Stanton i Susan B Anthony za njihovu kampanju Monumental Women koja u njujorškom Central Parku želi podići spomenik sufražetkinjama. Dio novca ide organizaciji She Should Run koja pokušava potaknuti veći broj kandidatkinja za političke položaje u SAD-u. Jane Walker Black Label u prodaju stiže u ožujku s preporučenom cijenom od 34 dolara po boci.

Ova Diageova odluka nije baš bila no-brainer. Kad su registrirali novi brend Jane Walker, još se nije znalo koji će whisky prodavati pod njim. Na whisky blogovima, posebno blogovima poznatih ekspertica za whisky, bilo je dosta skepse prema ovakvoj vrsti marketinga. Diageo je, međutim, imao jedan dobar argument, jako dobru poziciju po pitanju rodne ravnopravnosti u plaćama i pozicijama, treći je na tom području među FTS100 kompanijama. S druge strane, bili su dovoljno prisebni da Jane Walker stave u Black Label kategoriju, a ne među whiskyje “mekšeg” karaktera što bi bilo katastrofa za ovako politiziranu kampanju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.