Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ryan Reynolds je novi vlasnik Aviation gina

ryan-reynolds-aviation

Holivudski superstar Ryan Reynolds novi je vlasnik Aviation Gina. Proizvođač Aviationa Davos Brands potvrdio je da je Reynolds kupio vlasnički paket u toj ikonografskoj destileriji iz Portlanda. Aviation je jedan od pionira pokreta craft ginova i rodonačelnik takozvanog zapadnopacifičkog stila, mekih ginova nastalih u potrazi za alternativom klasičnim London Dry ginovima.

Reynolds je navodno nakon jednog gutljaja, prvi put kad je kušao Aviation, pitao je li destilerija na prodaju. ”Aviation je najbolji gin na svijetu,”izjavio je u priopćenju o akviziciji, “Čim sam ga probao znao sam da želim biti dio kompanije, i to veliki dio.”

Aviation su osnovali barmen Ryan Magarian i grupa garažista iz male destilerije House Spirits Distillery u Portlandu u Oregonu. U ljeto 2005. na malom tiki partyju netko je Magarianu donio kompleksnu ljetnu infuziju destiliranu u House Spirits. Magarian je, priča se, rekao da je to najbolje piće koje je ikad probao. Dotad je imao problem sa ginom, jer u njemu nije vidio puno više od baze za Martini i Gin & Tonic, ali infuzija iz Portlanda pokazala mu je što gin može biti. Potražio je destileriju i tako su, prema priči, nastali prvo partnerstvo destilera i barmena u povijesti Amerike i Aviation gin, prvi gin koji je kreirao barmen.

S Aviationom, koji u Hrvatsku uvozi tvrtka Fine stvari se formirala cijela nova scena američkih craft ginova i novi stil okusa i aroma u ginu. Sredinom 2000-tih dok je iz New Yorka i San Francisca kretao veliki revival barova, iz prašine se vadile stare knjige o koktelima i zaboravljeni recepti, House Spirits je odlučio napraviti drukčiji američki gin. Htjeli su se distancirati od klasičnih London Dry ginovima čvrste kičme, u kojima dominiraju borovica, kardamom i citrusi, i napraviti meki, raskošni gin s uravnoteženim aromama začina i bilja, koji će odražavati “terroir” pacifičkog sjeverozapada.

Termin New Western Dry, stil koji je postavio Aviation gin, isprva je izazivao rasprave: neki su poklonici klasičnih ginova tražili da se zakonom odredi koliko u piću mora biti borovice da bi ga se smjelo nazivati ginom, ali nova kultura gina koju je donio Aviation danas cvjeta u stotinama sličnih suvremenih stilova. Aviation je službeno gin s najvišom prosječnom ocjenom na svijetu. “Aviation spada u potpuno različitu ligu,” tvrdi Reynolds, “Izuzetno sam ponosan što sam dio kompanije” . S obzirom na Reynoldsov sjajan poslovni niz na filmu (produkcija, scenariji) i u medijima, u Davos Brandsu kažu da će njegovo znanje i energija biti itekako koristan doprinos daljnjoj tržišnoj afirmaciji Aviation gina.

Na tržištu tekila nedavno se dogodila obrnuta transakcija. Holivudski superstar George Clooney Diageu je prodao svoj brend tekile Casamigos.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.