Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Anthony Bourdain dobio je počasni doktorat na prestižnoj američkoj kuharskoj školi CIA-i

Anthony Bourdain 19. prosinca primio je počasni doktorat na Američkom kulinarskom institutu (Culinary Institute of America, CIA). U govoru pred 143 studenta jedne od najprestižnijih kuharskih škola na svijetu, Bourdain je rekao da je zahvalan što se mogao školovati na CIA-i. “Bilo je to nevjerojatno važno iskustvo,” rekao je, “Ovdje sam se dobro proveo i zahvalan sam za sve vještine i iskustva koja sam stekao na ovoj školi.”

Bourdain je kuharsku karijeru počeo kao sezonski perač posuđa na Cape Codu, gdje je radio ljeti dok se školovao na koledžu Vassar u Poughkeepsieju. Na CIA-i je diplomirao 1978.  Nakon više od dvadeset godina kuhanja u njujorškim restoranima, počela je Bourdainova senzacionalna spisateljska i televizijska karijera. Sve je započelo člankom koji je ponudio New Yorkeru. Na nagovor urednika tog lista počeo je pisati knjigu Kitchen Confidential a ostalo je, kako se kaže, povijest.

Bourdain je napisao nekoliko romana, publicističkih naslova i kuharica. Ali najveći trag ostavio je svojim televizijskim serijama Parts Unknown i No Reservations, koje su mu donijele šest Emmyja.  U govoru na CIA-i Bourdain je studente pitao na kakvim mjestima žele raditi i kakve vođe žele. “Molim vas krenite u ovaj novi svijet koji se upravo stvara pred nama i promijenite ga nabolje,” poručio je. 

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Anthony Bourdain dobio je počasni doktorat na prestižnoj američkoj kuharskoj školi CIA-i

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min