Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Škoti su proizveli prvu tekilu odležanu u starim bačvama Speyside whiskyja

uwa-tequilla

Prva škotska destilerija tekile UWA Tequila, ovih je dana lansirala svoju novu tekilu odležanu u bačvama Speyside whiskyja. Riječ je o jednoj od tri super premium tekile koje proizvode u malim batchevima, isključivo od rijetke Blue Weber agave. Već su otvorili prednardužbe za super premium platinum blanco i reposado tekilu odležanu sedam mjeseci u starim bačvama Speyside whiskyja. “Škotska hrana, pića i turizam spadaju među najbolje na svijetu,” rekao je suosnivač destilerije Michael Ballantyne za Drinks International, “Ali na tekilu se nikad nitko nije fokusirao, djelomično zato što tekila ima imidž jeftinog pića za opijanje u shotovima s limetom i soli.

https://www.instagram.com/p/BaG9e3LlmUD/?taken-by=uwa_tequila

 

Ovdje smo da promijenimo tu percepciju.” UWA Tequila izvozi bačke Speyside whiskyja iz Škotske u Tequilu u Meksiko, gdje se njihova tekila proizvodi, odležava i puni. Osim spomenute tri etikete, za iduće proljeće planiraju lansiranje añejo verzije odležane 14 mjeseci. “Tekilu proizvodimo kao i svi ostali, ali zbog odležavanja u bačvama single malta naše tekile zaista odskaču u konkurenciji,” rekao je drugi osnivač Ross Davidson. “Destilerije tradicionalno odležavaju tekile u bačvama američkog bourbona, tako da je naš pristup inovacija i ozbiljno odstupanje od norme.” UWA odležane tekile prodaju se po cijeni od 55 funti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.